donderdag 19 mei 2016

Auteur in de klas

We zijn al even in het boek "Hoe Napoleon zijn verjaardag vierde  " aan het lezen in de klas en eindelijk was het dan zover .....
De auteur van dit boek, Danny De Vos, kwam naar onze klas. 
Want is een schrijver niet een echte KUNSTENAAR?!! 
Hij vertelde hoe hij ooit, lang geleden, begon met verhalen  verzinnen en deed ons even stilstaan waar we verhalen konden vinden. En echt overal, ja overal kunnen we verhalen vinden. 
We gingen heel even een hele stap in de tijd terug, duizenden jaren geleden, en realsiseerden ons dat ook toen al vele verhalen werden verteld. Ze werden alleen nog niet opgeschreven.
Nu wel. En Danny deed dat ook. En wat voor een verhaal.
Ook bij het schrijven stonden we even stil. Na het verzinnen van een verhaal kunnen we even denken over "waar" we het boek gaan schrijven. En oh ja, we maken best even een schema (of iets anders) zodat we ervoor kunnen zorgen dat onze verhaallijn wel klopt. 
Gedichten..... die worden ook geschreven. Ook door Danny De Vos! En ja hoor, daar bestaan ook regels voor. We moeten er ons niet steeds aan houden. We zijn vrij als schrijver :-) alleen klinkt het soms wat mooier als we met bepaalde dingen gaan rekening houden. Klinken.... we hebben het gedicht echt horen klinken vandaag. Op de akkoorden van een gitaar. De gitaar van Danny. Wooohw nu zijn we helemaal onder de indruk. Gedichten en een boek schrijven en dan ook nog gitaar spelen en kunnen zingen! Het was een top voormiddag.  Helaas konden wedoor een brandalarmniet echt afsluiten met een handtekeningensessie. maar een bladwijzer, een origami geschenkje (gemaakt door het enige personage uit het boek dat ECHT bestaat: Yo) kregen we nadien nog.
Dankjewel Danny De Vos  en nog veel succes met het schrijven van het vervolg op dit boek.
We kijken al uit naar de publicatie ervan!

Geen opmerkingen: